Golfarm

Golfarm 

(golferselleboog, epicondylitis medialis, tendinopatie, epicondylagia)

Een golfarm is een irritatie aan de buigers van de onderarm die aanhechten op de binnenkant van de elleboog. Hieronder de symptomen die bij een golfarm horen:

Symptomen

  • Binnenkant van de elleboog is pijnlijk/gevoelig
  • Een stekende of zeurende pijn
  • Stijf gevoel in de spieren aan binnenzijde van de arm
  • Pijn of stijf gevoel bij strekken van de arm 
  • Aanraking en aanspanning verergeren de pijn
  • Vermoeidheid in de arm gedurende de dag
  • Kan soms uitstralen/diffuus gevoel geven richting hand, onderarm, bovenarm of schouder

Vaak treedt er ‘s nachts stijfheid op in het ellebooggewricht die ‘s morgens pas weer verdwijnt na wat oefeningen. De pijn kan zo heftig zijn dat zelfs slapen een probleem is.

Oorzaken

Een golfarm is een steriele (niet bacteriële) ontsteking aan de binnenkant van de elleboog die kan veroorzaakt worden door overbelasting. Deze overbelasting kan voorkomen bij allerlei activiteiten, niet alleen sport. Vooral wanneer uw spieren niet aan bepaalde bewegingen gewend zijn, kunnen deze bij herhaling geïrriteerd raken. Overbelasting kan ontstaan door grote kortdurende inspanning, maar ook door een langdurige lichte inspanning.

Bekende voorbeelden zijn klusjes rondom het huis, zoals timmeren en schoonmaken, of ongetraind aan de tennis- of golfcompetitie beginnen. Leeftijd is daarnaast een belangrijke factor. Naarmate u ouder wordt verliezen uw spieren aan kracht en lenigheid en raken spiergroepen eerder overbelast.

Doe de zelftest!

Door middel van een eenvoudige oefening kunt u testen of u een golfarm heeft. golfarm test Het enige dat u nodig heeft is een tafel of bureau. Probeer, met gestrekte vingers en de handpalm naar boven, het bureau of de tafel op te tillen. De afbeelding geeft de oefenhouding aan. De test is positief bij pijn in de binnenste elleboogregio.

Maak hier direct uw afspraak

Bel mij terug voor meer info