De behandeling van een tennisarm

De behandeling van een tennisarm bestaat bij Ansr uit drie elementen. Tijdens de behandelingen in onze praktijk voert de fysiotherapeut een manipulatie van de pees of spier uit, specifiek gericht op het opheffen van weefselverkleving en het stimuleren van de doorbloeding.

Daarnaast voert de fysiotherapeut kracht- en strekoefeningen met u uit, gericht op het verbeteren van de tennisarm, zoals getoond op de onderstaande beelden, die u een aantal maal per dag zelfstandig dient te herhalen.

Tot slot adviseren wij onze patiënten met een tennisarm om zelfstandig te trainen met de Powerball. Dit professionele trainingsmiddel brengt uw spieren in korte tijd weer op kracht. Sterke en soepele spieren vormen immers de beste garantie tegen toekomstige blessures.

Powerball behandeling wordt mede mogelijk gemaakt door Powerball Nederland. https://PowerBall.shop


De PowerBall oefenvideo’s op onze site zijn gemaakt in samenwerking met PowerBall-Nederland.nl

Motivatie

Een succesvolle behandeling vergt actieve betrokkenheid van de patiënt. Deze moet gemotiveerd zijn om naast de afspraken op onze praktijk ook zelfstandig oefeningen uit te voeren die het genezingsproces versnellen.

Knijpkrachtmeting

Tennisarmklachten hebben tot gevolg dat de knijpkracht wordt belemmerd. De maximale knijpkracht van de hand geeft een goede inschatting van de perifere spierfunctie en is een indicatie voor de voortgang van de behandeling. In het behandeltraject zullen verschillende keren knijpkrachtmetingen worden verricht. De resultaten van deze metingen worden vergeleken met de normwaarde voor uw leeftijd en geslacht. Hierdoor is het mogelijk om de voortgang van uw behandeling op een objectieve manier te meten.