De behandeling van schouderklachten

Schouderklachten kunnen meerdere oorzaken hebben. Indien er een verkleving/pijnpunt in de één van de schouderspieren aanwezig is zullen schouderklachten die worden bestempeld met ‘peesontsteking of slijmbeursontsteking’ in sommige gevallen niet beter worden met ontstekingsremmers of injecties. In dat geval is het goed om contact met ons op te nemen.

Ook als u twijfelt over uw schouderklachten en wilt weten of de Ansr methode in uw geval kan worden ingezet kunt u contact opnemen. De fysiotherapeuten van Ansr beschikken over de kennis en ervaring om een degelijke diagnose te kunnen stellen.

De behandeling van Ansr bestaat uit drie elementen. Tijdens de 15 minuten durende behandelingen in onze praktijk voert de fysiotherapeut een manipulatie van de pees of spier uit, specifiek gericht op het opheffen van weefselverkleving en het stimuleren van de doorbloeding. Daarnaast oefent de therapeut kracht- en strekoefeningen die u een aantal maal per dag zelfstandig dient te herhalen. Tot slot adviseren wij onze patiënten om zelfstandig te trainen met de Powerball. Dit professionele trainingsmiddel brengt uw spieren in korte tijd weer op kracht. Sterke en soepele spieren vormen immers de beste garantie tegen toekomstige blessures.

Motivatie
Een succesvolle behandeling vergt actieve betrokkenheid van de patiënt. Deze moet gemotiveerd zijn om naast de afspraken op onze praktijk ook zelfstandig oefeningen uit te voeren die het genezingsproces versnellen.