Behandeling van de muisarm

Ansr is gespecialiseerd in de behandeling van de muisarm. Met behulp van de door Ansr ontwikkelde MAR methode, is de behandeling ingekort tot standaard slechts 6 behandelingen. De MAR methode werkt zeer positief op de muisarm-klachten. Hiermee wordt het genezingsproces in uw spier aanzienlijk versneld en zullen uw klachten snel afnemen.

Wij baseren onze behandeling op een grondige diagnose van de klachten. Behalve een beschrijving van de voorgeschiedenis en het uitsluiten van andere aandoeningen, dient deskundig lichamelijk onderzoek plaats te vinden. Vaak spelen vitaliteit, spierkracht en conditie een rol, maar ook werkzaamheden en werkomstandigheden. Voor alle klachten geldt een brede aanpak met een combinatie van beweging, fysiotherapie, houdingstherapie en ondersteunende behandelingen. Ook wordt er aandacht besteed aan de psychologie van de klachten. Een gesprek met een psycholoog hoort dan ook bij de behandeling.

De zogenaamde gedragsgeoriënteerde revalidatie richt zich op training van de houding en het uitvoeren van spierversterkende oefeningen, het toepassen van pauzes, pijnmanagement, verbetering van ergonomie en ondersteuning door middel van hulpmiddelen en emotionele en psychische ondersteuning.

Motivatie
Een succesvolle behandeling vergt actieve betrokkenheid van de patiënt. Deze moet gemotiveerd zijn om naast de afspraken op onze praktijk ook zelfstandig oefeningen uit te voeren die het genezingsproces versnellen.