KANS. Klachten aan Arm, Nek en Schouder.

KANS of RSI?

KANS. Klachten aan arm nek en schouder of CANS (Complains of Arm, Neck and Shoulder) werd vroeger geschaard onder de noemer RSI (Repetitive Strain Injury). Bij KANS maken we onderscheid tussen specifieke KANS en a-specifieke KANS. Bij specifieke KANS zijn er specifieke aandoeningen zoals: Tennisarm, golfarm, cubitaal tunnelsyndroom, frozen shoulder, Decarvain letsel etc.

Bij a-specifieke KANS wordt pas gesproken als alle specifieke diagnoses uitgesloten zijn.

Symptomen

Vaak is er sprake van een zeurende, tintelende, soms verzurende sensatie op verschillende plekken in uw arm, nek of schouder, soms aan beide armen. Deze treden vaak op tijdens lage belasting met een langere duur. Denk bijvoorbeeld aan typen, muizen, tablet gebruik. Maar ook muzikanten, kappers of stukadoors kunnen er last van krijgen. 

Oorzaken 

Er zijn bij KANS altijd meerdere oorzaken. Het is niet alleen de fysieke overbelasting van het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan hoge werkdruk, mensen die hoge verwachtingen van zichzelf hebben op de werkvloer, mensen die perfectionistisch ingesteld zijn. Daarnaast weten we dat mensen met deze klacht moeite hebben met het benoemen van hun probleem richting andere collega's en of werkgever. Maar ook een gebrek aan sport en bewegen speelt vaak mee, mede omdat mensen vaak niet durven bewegen omdat ze KANS hebben. Kortom: KANS is best complex en niet alleen een fysiek of somatisch probleem. 

Behandeling

Tijdens de intake zullen we onze klanten dus eerst bewust gaan voorlichten omtrent de omvangrijkheid van KANS. Daarnaast bieden we uiteraard ook een fysieke behandeling op de spieren die overbelast zijn. We zullen je duidelijk advies geven over de do's en dont's van deze klacht. We hebben al veel mensen geholpen met onze behandeling. 

 Wil je snel worden behandeld? Klik dan hier!