Golf: 70% van golfers doet geen warming-up

70% van alle golfers doet zelden of nooit een warming-up voor ze de baan in gaan. Op deze manier lopen je spieren meer kans op blessures als een golfarm. De krachten die tijdens de golf swing, in het bijzonder het contactmoment met de bal en het follow trough-gedeelte van de swing, op het lichaam worden losgelaten lijken te worden onderschat. Waarom zou je dan niet het lichaam hierop voorbereiden?

70% van alle golfers doet zelden of nooit een warming-up voor ze de baan in gaan. Op deze manier lopen je spieren meer kans op blessures als een golfarm.

De krachten die tijdens de golf swing, in het bijzonder het contactmoment met de bal en het follow trough-gedeelte van de swing, op het lichaam worden losgelaten lijken te worden onderschat. Waarom zou je dan niet het lichaam hierop voorbereiden?

44% van de golfers die een warming-up doen, beperken zich tot het rekken van de armspieren. 26,1% doet een aantal air-swings en maar 1% van het aantal golfers dat een warming up doet, bereidt het lichaam voor door een aerobische activiteit te uit te voeren.

Ramsay McMaster (trainer van diverse PGA-spelers) geeft tips voor een goede warming-up die je in enkele minuten kunt doen: