Thoracic outlet syndroom behandeling

De prognose van Thoracic outlet syndroom verschilt per persoon. Sommige mensen hebben enkele weken tot maanden klachten, afhankelijk van de juiste behandeling. In enkele gevallen kan TOS jaren aanwezig blijven omdat de beknelling niet fysiotherapeutisch te verhelpen is.

Soms moet er een operatie aan te pas komen voor TOS. Echter zijn de meest chirurgen hier erg terughoudend mee, omdat het een gebied betreft in het lichaam waarin veel vitale organen zich bevinden.

De TOS syndroom behandeling is erop gericht om de beknellingen in nek, schouder, arm of bovenrug te verhelpen. Dit kan gedaan worden door verschillende mobilisatie of manipulatietechnieken, vrijwel altijd ondersteund met oefeningen om de beknelling op te heffen en activiteiten in het dagelijks leven te verbeteren. Thoracic outlet kan door de reguliere fysiotherapie worden behandeld met massage, oefeningen en dry needling.

Bij Ansr hebben we veel ervaring met het behandelen van TOS. In de meeste gevallen kunnen we de beknelling snel opsporen en binnen ongeveer een maand verhelpen. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. We zullen eerst gericht lichamelijk onderzoek moeten doen om de diagnose te bevestigen. Maak hier uw afspraak online met een van onze specialisten.