geld

Vergoeding fysiotherapie in 2018: de belangrijkste informatie

 • 2018-09-13

Heb je een tennisarm en wil je door ons behandeld worden en wil je weten of je vergoeding krijgt vanuit je verzekeraar? Lees dan hieronder verder. De komende weken zullen zorgverzekeraars hun premies en vergoeding voor 2018 bekendmaken. Dat moeten ze uiterlijk op 12 november doen. De kans is groot dat er iets aan je zorgverzekering verandert als het om de vergoeding van fysiotherapie gaat.

info-block-img-1

Een tennisarm. Alle fabels op een rij.

 • 2018-09-13

Stelling 1: Een tennisarm. Daar kom je nooit meer vanaf! Grotendeels onjuist. Een tennisarm gaat eigenlijk nagenoeg bij iedereen te allen tijde vanzelf over. We citeren een citaat uit de NHG standaard (dit is de richtlijn waar de huisartsen hun informatie uit halen) Het natuurlijke beloop van een epicondylitis lateralis (lees: tennisarm of golfarm) is gunstig.

arm1

Heb ik een tennisarm, muisarm of beide?

 • 2018-09-25

Veel mensen hebben moeite om aan te geven waar de pijn in hun arm of elleboog zit. Laat staan dat ze kunnen zeggen of ze last hebben van een tennisarm of een muisarm. Ze hebben eenvoudigweg gewoon pijn aan hun onderarm. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen een tennisarm of een muisarm. Om maar meteen de feiten van de fabels te onderscheiden: je hoeft niet te tennissen om een tennisarm te krijgen, evenmin te muizen om een muisarm te krijgen.

kapper

Tennisarm komt veel voor bij diverse beroepsgroepen: kappers, musici, bouwvakkers, glazenwassers etc.

 • 2018-09-25

Slechts 5% van de professionele tennisspelers in de wereld heeft een tennisarm (ook wel tenniselleboog) gehad. Deze blessure komt vaker voor bij amateurtennissers. Ondanks de naam tennisarm hebben ook andere beroepsgroepen te maken met deze blessure. Niet zo gek, als je bedenkt dat 2-3% van de mensen in Nederland een tennisarm heeft. Ongeveer 90% van de mensen met een tennisarm is binnen 1-2 jaar volledig hersteld.

golf

Golf: 70% van golfers doet geen warming-up

 • 2018-09-25

70% van alle golfers doet zelden of nooit een warming-up voor ze de baan in gaan. Op deze manier lopen je spieren meer kans op blessures als een golfarm. De krachten die tijdens de golf swing, in het bijzonder het contactmoment met de bal en het follow trough-gedeelte van de swing, op het lichaam worden losgelaten lijken te worden onderschat. Waarom zou je dan niet het lichaam hierop voorbereiden?

warming

Tennis: tips voor een goede warming-up, voorkom blessures

 • 2018-09-25

Als je een tennisarm krijgt, dan ben je daar vaak wel even zoet mee. Volledig herstel door MAR-therapie in 3 behandelingen is mogelijk, maar het is uiteraard slimmer/gezonder om zulke armklachten te voorkomen. Vermijd dus mogelijke blessures. KNLTB geeft richtlijnen voor een goede tennis warming-up: inlopen, rekken, inspelen en na de wedstrijd een cooling-down

Pijn aan de buitenkant van je elleboog of onderarm: altijd een tennisarm?

 • 2018-10-18

Pijn aan de buitenkant van je elleboog of onderarm: altijd een tennisarm?

corona-foto

Hoe gaan wij om met het Coronavirus?

 • 2020-04-14

Wij zijn weer volledig open vanaf 1-5-2020. Wij nemen het volgende in acht betreffende het Covid virus

2021-04-12-13-51-16

Tip voor tennisarm

 • 2021-04-12

Hoe til je een kop thee op met een tennisarm? 

5 gouden tips om een tennisarm te voorkomen

 • 2021-09-22

Je ziet hem niet aankomen, maar plotseling is die daar in je leven: pijn bij je tas optillen, pijn bij je auto open maken, en zelfs pijn bij je koffie optillen: een tennisarm! Wat kan je zelf doen om een tennisarm te voorkomen? 

woman-gcb0ebe258-1920

Vrijwilligers gezocht

 • 2021-12-04

Gezocht: mensen tussen de 18-65 jaar met (langdurige) schouderklachten en pols klachten.